Aby rozkręcić biznes Konrada, prowadząca program "Kuchenne rewolucje" postanowiła obudzić w nim oraz jego zespole potrzebę sukcesu. Na ściany restauracji w Cegłowie postanowiła wprowadzić fiołkowe liście, a samą nazwę lokalu zmienić na "Bistro Fiołek". W odświeżonym menu miały znaleźć się grzanki z zapieczonym, kozim serem oraz konfiturą z jabłek i pomidorów, barszcz oraz pulpety cielęco-wieprzowe z sosem grzybowym i kaszą prażoną z wędzoną słoniną.
A Wy robicie tyle ciast, ile wlezie, wszystkie Wasze ręce, ciotki, babcie. Tu ma być po prostu alternatywa, bo jak jemu nie wyjdzie to musicie mieć cukiernię- podsumowała Magda Gessler.
Chrupiące grzanki z kozim serem
Aby zdążyć przygotować wszystko na pierwszą kolację w odmienionym lokalu, zespół z "Bistro Fiołek" pracował na najwyższych obrotach. Kiedy większość dań była już prawie gotowa, Magda Gessler skontrolowała proces powstawania grzanek z lokalnym, kozim serem, które miały odegrać tego dnia rolę promocyjną.
Ze świeżym chutney'em i pomidorkami- dodał lektor na temat grzanek.
Co zrobić, żeby pulpety były puszyste?
Kiedy grzanki trafiły do pieca, prowadząca program "Kuchenne rewolucje" zabrała się za przygotowywanie pulpetów. Podkreśliła, iż nie dodała do nich za dużo jajek tak, aby nie zrobiły się twarde.
Bardzo ważne w pulpetach - pulpety są niedobre jak są twarde. Jak jest mało jajek to pulpety są bardzo puszyste- zwróciła uwagę restauratorka.
Proces przygotowywania grzanek z kozim serem oraz pulpetów przez Magdę Gessler można podejrzeć w powyższym fragmencie wideo.
Powtórki programu "Kuchenne rewolucje" na antenie TVN Style można oglądać od poniedziałku do piątku o 13:10, 14:10 i 19:50.
Zobacz także:
- Idealne miejsca na wakacyjny wypad. Gdzie pojechać na krótki urlop?
- Architekt Porządku poprowadzi nowy program TVN Style. Kim jest Agnieszka Witkowska?
- Czyszczenie butów popularną formą pracy w Ekwadorze. Ile zarabia pucybut?
Autor: Martyna Wielkopolan