Pulpety według Magdy Gessler. Jakich składników nie może w nich zabraknąć?

Kuchenne Rewolucje: Przygotowanie pulpetów
Kuchenne rewolucje: Jak przygotować pulpety z przepisu Magdy Gessler?

Podczas próby przeprowadzenia rewolucji w sosnowieckim "Okrąglaku" - w menu oprócz faszerowanych grzybami jajek i rosołu z domowym makaronem, Magda Gessler postawiła na pulpety z kaczki z ziemniaczanym puree oraz sałatą z jabłek i żółtych pomidorów. Jak przygotować zaproponowane przez restauratorkę danie główne?

W sosnowieckim Okrąglaku od kilkunastu lat mieści się sala weselna oraz restauracja prowadzona przez Mirosława. Niestety, inwestycja jaką była adaptacja starej, zrujnowanej przychodni na dom weselny połączony z małym hotelem i restauracją, była olbrzymia. Mirosław do tej pory ma do spłacenia milionowe długi. Decydując się na udział w programie "Kuchenne rewolucje" przyznał, że nie wie dlaczego biznes się nie kręci, ale jego pracownicy mówili zgodnie: największym problem restauracji jest sam właściciel. Magda Gessler postanowiła wyjaśnić tę sytuację.

Pulpety z kaczki - największy przebój sosnowieckiego Okrąglaka?

W odcinku "Kuchennych rewolucji", w towarzystwie niezastąpionej Magdy Gessler, szefowa kuchni "Okrąglaka" Dorota rozpoczęła przygotowywanie głównego dania, które miało powstać z mielonego mięsa kaczki pieczonej, surowej, wieprzowego podgardla oraz namoczonej w mleku chałki.

Dobrze, że jest ta sucha kaczka
- podkreśliła Magda Gessler.

Składniki potrzebne do przygotowania pulpetów

Do przygotowania pulpetów Magda i Dorota potrzebowały jeszcze zmielonych żółtek, lekko obsmażonych kaczych wątróbek oraz sporo majeranku. Tak przygotowaną potrawę należało wymieszać i uformować z niej pulpety, które następnie trafiły do pieca.

W pulpecikach kaczuszka z jabłuszkiem i śmietanką
- zachwycała się Magda Gessler.

Proces przygotowywania pulpetów z kaczki można podejrzeć w powyższym fragmencie wideo.

Powtórki programu "Kuchenne rewolucje" na antenie TVN Style można oglądać od poniedziałku do piątku o 13:40, 14:40 i 19:50.

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości