Do przygotowania pierwszej potrawy prowadząca program "Sprytne pomysły Jagny" wykorzystała jedynie wywar. Odlała go do drugiego garnka i postanowiła przygotować z niego zupę pieczarkową. Do rosołu Jagna Niedzielska dorzuciła podsmażone na maśle pieczarki, czosnek z rozmarynem, a także ziemniaki. Po połączeniu wszystkich składników - całość podgrzała tak, aby ziemniaki całkowicie się ugotowały.
Była zupa pieczarkowa, no ale po jednym dniu pewnie nam się znudzi. No to zamieńmy ją na krem. Wystarczy, że taką zupę po prostu zblendujemy i już
Sposób na mięso z rosołu
Do przygotowania rosołu wykorzystuje się także mięso, które w kolejnych dniach można użyć do zrobienia smacznego, mięsnego dania. Jagna Niedzielska wyłowiła je z zupy i pokroiła na mniejsze kawałki. Wykorzystała także czerwony winogron oraz czerwoną cebulę, pokrojoną w ósemki. Oba składniki podsmażyła na maśle, a następnie dodała do nich pokrojone mięso.
No i tyle. Najnormalniej w świecie dajmy temu spokój. 10 minut. No tutaj mamy sól i sporo pieprzu
Jak wykorzystać warzywa z rosołu?
Aby wykorzystać warzywa pozostałe po przygotowaniu rosołu - Jagna Niedzielska zaproponowała zrobienie małych, pysznych kotletów. Warzywa z rosołu zblendowała, a następnie dodała do nich jajko oraz bułkę tartą.
No i żeby było ich jak najwięcej to zrobimy mniejsze, ale wtedy też lepiej się smażą. Są zgrabniejsze
Wszystkie sposoby na przerobienie rosołu Jagny Niedzielskiej warto sprawdzić w powyższym wideo, a cały finałowy odcinek programu "Sprytne pomysły Jagny" na antenie TVN Style można obejrzeć jeszcze w piątek 3 stycznia, o godzinie 17.10.
Wszystkie odcinki programu "Sprytne pomysły Jagny" o dowolnej porze można oglądać w Player.pl.
Zobacz także:
- Najważniejsza dekoracja świąteczna w Białym Domu. "Tylko jedna witana jest z wielkimi honorami"
- Świąteczne zwyczaje w Niemczech. "Zupełnie inaczej niż u nas"
- Niebywała radość na widok nowej sypialni Ani. "Nie miałam pojęcia, że można tak zrobić"
Autor: Martyna Wielkopolan