Nowa nazwa, jaką prowadząca program "Kuchenne rewolucje" zaproponowała dla restauracji Olgi, to "Schadzka przy piecu". W lokalu miały znaleźć się kolorowe, wesołe dekoracje, a w odświeżonym menu kanapki ze śledziem oraz gzikiem, grochówka na wędzonce, a także pizza z prosciutto, kubeł sałaty i zapiekanka z pieczarek oraz cebulki dymki.
Nie wiem jak Wam się podoba projekt. Jest prosty, jest życiowy- podkreśliła Magda Gessler.
Jak się robi gzika?
W kuchni restauracji "Schadzka przy piecu" Magda Gessler w pierwszej kolejności postanowiła skosztować gzika – twarogu ze śmietaną, szczypiorkiem i rzodkiewką. Podkreśliła, że w tym lokalu ma on być nie kremowy, a grudkowaty, czyli taki jak powinien być. Do całości restauratorka postanowiła dodać kilka składników.
Daj mi odrobinę czosnku- poprosiła jedną z pracownic.
Czym doprawić gzika?
Do przygotowywanego gzika prowadząca program "Kuchenne rewolucje" dodała nieco soku z ogórków. Całość wymieszała. Zwróciła uwagę, iż to doskonałe rozwiązanie, kiedy gzik jest zbyt mało kwaśny i za tłusty. Woda z ogórków rozbija tłuszcz oraz powoduje powstawanie grudek.
Jeżeli chodzi o gzik, jak ktoś ma pomysły na życie i na kuchnię to dodaje soku z ogórków- przyznała Magda Gessler.
Proces przygotowywania gzika przez Magdę Gessler można podejrzeć w powyższym fragmencie wideo.
Powtórki programu "Kuchenne rewolucje" na antenie TVN Style można oglądać od poniedziałku do piątku o 13:10, 14:10 i 19:50.
Zobacz także:
- Czyszczenie butów popularną formą pracy w Ekwadorze. Ile zarabia pucybut?
- Żółtko prawdę Ci powie. Poznaj tradycyjny rytuał oczyszczania jajkiem z Ekwadoru
- Twój pies nie chce wychodzić na spacer? Behawiorysta zwierząt wyjaśnia. "Olbrzymie braki w socjalizacji"
Autor: Martyna Wielkopolan