Pouczający test dla uczestników "Kuchennych rewolucji". "To jest naprawdę hit tego sezonu"

Autor:
Martyna
Wielkopolan
Kuchenne rewolucje: Magda Gessler sprawdziła znajomość smaków bohaterów odcinka

"Jani Sushi", podobnie jak Tarnów, ma swoją kilkunastoletnią historię. Jej przyczynkiem był były właściciel Janusz, zwany Janim. Jani nadal pracuje w lokalu, ale ponieważ zbankrutował i musiał ogłosić upadłość konsumencką, widmo zniknięcia restauracji z mapy miasta, póki co, oddaliła Ania, obecna partnerka Janiego, która postanowiła to miejsce uratować. Jani był absolutnie przekonany o unikalnym smaku i jakości sushi, które oferował gościom. Zatem dlaczego lokal upadał? Magda Gessler musiała sięgnąć po pałeczki!

Aby uratować lokal Janusza, prowadząca program "Kuchenne rewolucje" postanowiła wprowadzić do niego więcej kolorów, zarówno w kontekście dekoracji, jak również jedzenia. Sushi bar miał zostać przekształcony w kanapkarnię o nazwie "Bistro Kolorowe Smarowane Sznytki". W menu znalazły się kanapki z różnego rodzaju pastami: jajeczną, grzybową, z gęsich wątróbek, salami, a także oliwek z fetą.

Pomarańcz, czerwień, zieleń, biel, kolor. Do tego kolorowe kwiaty

Wyzwanie trudniejsze niż mogłoby się wydawać

Aby przygotować zespół na nowy rodzaj pracy, Magda Gessler zorganizowała im pouczający test. Po zasłonięciu oczu, członkowie załogi mieli zgadnąć, czym karmi ich prowadząca program "Kuchenne rewolucje". Niektóre smaki zdaniem restauratorki powinno się bowiem rozpoznawać z zamkniętymi oczami. Jak się okazało, zadanie było trudniejsze niż można by się spodziewać.

Człowiek, który ma zasłonięte oczy, ja przynajmniej, kompletnie się gubi, bo dociera tylko smak i ja czułem się zmieszany, coś dostawałem i nie wiedziałem, nie mogłem tego rozpoznać

Ważna lekcja od Magdy Gessler

Nieznajomość smaków w przypadku tarnowskiej ekipy stanowiła nieprzyjemną niespodziankę dla Magdy Gessler. Restauratorka karmiła uczestników programu między innymi mango, kaparami, serkiem topionym oraz słoniną. Kiedy jedna z sushi masterek pomyliła pasztetową z hummusem - prowadząca "Kuchenne rewolucje" nazwała to hitem sezonu.

Musicie się uczyć smaków. Do tej roli, do tych kanapek trzeba się rozkochać w smakach, rozmarzyć i mieć poczucie tego, co podaje się ludziom, żeby słonina Wam nie pachniała makrelą

Test smaków przeprowadzony przez Magdę Gessler można podejrzeć w powyższym fragmencie wideo.

Powtórki programu "Kuchenne rewolucje" na antenie TVN Style można oglądać od poniedziałku do piątku o 13:10, 14:10 i 19:50.

Zobacz także:

Autor:Martyna Wielkopolan

Pozostałe wiadomości