Tematem 1. odcinka nowego sezonu programu "Patenciary" były placki w przeróżnych odmianach. Daria Ładocha pokazała nam swój przepis na lekkie ażurowe naleśniki, w środku których umieściła pyszną i zdrową sałatkę.
W kuchni Patenciar nie ma zwykłych i nudnych dań. Tutaj nawet najprostsze naleśniki przybierają efektowne kolory oraz kształty. W 1. odcinku nowego sezonu córki Darii Ładochy: Laura oraz Mania pokazały swój sposób na naleśniki w kształcie kwiatów!
W 1. odcinku nowego sezonu programu "Patenciary" Daria Ładocha pokazała nam różne sposoby na przygotowanie placków: zarówno w tej wytrawnej, jak i słodkiej wersji. Sama przygotowała m.in. tradycyjne mazurskie farszynki.
Kto z nas nie kocha placków? Można je jeść na śniadanie, obiad kolację i deser i nigdy nie będzie nudy! Żeby nigdy placki nam się nie znudziły, poznajmy ich patenciarskie odsłony! Bo od tego właśnie mamy nasze ulubione „Patenciary".
Z Darią Ładochą nie ma nudy! W specjalnym odcinku programu "Patenciary" pokazała swój pomysł na pyszne ziemniaki. Jej córki: Laura oraz Matylda mówią na nie "Ziemniory Patenciory".
Daria Ładocha, jak każdy rodzic, wie, że dzieci nie zawsze chcą jeść warzywa. Nasza mistrzyni kuchni ma jednak na to swój patent: kotlety mielone z warzywami korzennymi. Najmłodsi nawet się nie zorientują, że jedzą marchewkę, pietruszkę czy selera!
W odcinku specjalnym programu "Patenciary" Daria Ładocha pokazała dania, które wraz z bliskimi przygotowuje i je na co dzień. Jednym z nich były chrupkie placki kukurydziane z pastą z groszku. Krem sprawdzi się również do kanapek!
Dobry dzień to ten rozpoczęty od dobrego śniadania. Zdaniem Darii Ładochy na pierwszy posiłek, bez względu na to czy jemy go w domu, w pracy czy w szkole, najlepiej sprawdzą się kolorowe bułki. Różowe i zielone wypieki zrobią furorę nie tylko wśród dzieci, a wypełnić możemy je czymkolwiek chcemy!
Brownie to ciasto, którzy kochają zarówno najmłodsi, jak i ci trochę starsi. W programie "Patenciary" Daria Ładocha pokazała swoją wersję tego popularnego smakołyku - z kremem z białej czekolady oraz malinowym dressingiem. To prostsze niż mogłoby się wydawać!
Twój niejadek znów kręci nosem i nie chce jeść warzyw? Spróbuj sposobu Manii i Laury, córek Darii Ładochy, które w programie „Patenciary” pokazały, jak stworzyć jadalne pingwinki.
Żelki to słodki smakołyk, który uwielbiają nie tylko najmłodsi. Nie wszyscy zdają sobie jednak sprawę, że frajdą może być nie tylko pałaszowanie tych słodkich przekąsek, ale też ich robienie. W programie „Patenciary” udowodniły to Laura i Mania, które stworzyły zdrowe słodycze bez pomocy mamy.
Sok z buraka w przepisie na cynamonowe bułeczki może dziwić, ale właśnie tutaj tkwi sekret przepisu Darii Ładochy. W programie "Patenciary" pokazała jak sprawić, by ten słodki smakołyk był lekki oraz puszysty.
Prezentując przepis na pikantne krewetki z aromatycznym ryżem w programie "Patenciary" Daria Ładocha zdradziła kilka swoich kuchennych sztuczek. Pokazała, jak przygotowuje pyszny ryż oraz jak prawidłowo oczyszczać krewetki z niejadalnych elementów.
Daria Ładocha jest niesamowita. W ciągu zaledwie kilku minut programu „Patenciary” potrafiła pokazać, jak rozpoznać, czy awokado jest dojrzałe oraz przygotować z niego pyszny deser. Ten słodki smakołyk możecie jeść bez wyrzutów sumienia.
W 8. odcinku 3. sezonu programu "Sztuka mięsa" Tomasz Jakubiak przygotowywał tradycyjne potrawy z mięsa mielonego. Pokazał swoją "szparagową" wariację na temat pieczeni rzymskiej.
Inspiracją dla dań przygotowanych przez Tomasza Jakubiaka w 6. odcinku 3. sezonu programu "Sztuka mięsa" była kuchnia śląska. Gulasz cielęcy przygotowywany na placku ziemniaczanym doskonale nadaje się na rodzinny obiad nie tylko na Śląsku.
Tematem 6. odcinka 3. sezonu programu "Sztuka mięsa" jest kuchnia śląska. Zainspirowany tradycyjnymi przepisami Tomasz Jakubiak przygotował zrazy wieprzowe z domowymi kopytkami.
W 5. odcinku 3 sezonu programu "Sztuki mięsa" w TVN Style Tomek Jakubiak zajął się tematem mięsa i ziół. Przygotował szynkę parmeńską zapiekaną z mozzarellą oraz sosem pesto. To danie podał ze smażonymi pieczarkami.
W 5. odcinku 3 sezonu programu "Sztuki mięsa" w TVN Style Tomek Jakubiak zajął się tematem mięsa i ziół. Przygotował cielęcinę w cieście francuskim z sosem z owoców dzikiej róży.
W 4. odcinku 3. sezonu "Sztuki mięsa" Tomasz Jakubiak pokazał przepis na grillowane organki cielęce, podane z konfiturą agrestową i plackami ziemniaczano-kapuścianymi. Zobacz, jak zrobić to danie!
Żeberka wołowe nie są trudne do przygotowania, a mogą być smaczniejsze niż wieprzowe. Zwłaszcza w połączeniu z pastą z pieczonego bakłażana. Zobacz prosty przepis Tomasza Jakubiaka z 4. odcinka programu "Sztuka mięsa".
Golonka nie musi być tłusta. W 3. odcinku "Sztuki mięsa" Tomasz Jakubiak pokazał przepis na soczystą, ale nietłustą golonkę z indyka. Mięso zostało przygotowane metodą konfitowania, czyli duszenia w tłuszczu.
Zobacz przepis Tomka Jakubiaka ze "Sztuki mięsa" na rybę (np. doradę) po tajlandzku - gotowaną w sosie sojowym.
Zobacz przepis Tomka Jakubiaka ze "Sztuki mięsa" na zupę rybną z pulpecikami z płotki, pstrąga i leszcza.
W 1. odcinku 3. sezonu "Sztuki mięsa" Tomasz Jakubiak pokazał przepis na gotowa i podsmażone golonki chrzanowe podane z chrupiącym chlebem musztardowym.
W 1. odcinku 3. sezonu programu "Sztuka mięsa" Tomasz Jakubiak zaprezentował przepis na schab w lżejszej wersji - smażony bez tłuszczu i podany w sosie jabłkowo-musztardowym z dodatkiem cytrynowej fasolki szparagowej. Zobacz przepis!