Po niedługim czasie spędzonym z pracownikami "Zapiecka", Magda Gessler podkreśliła, że aby miejsce mogło ruszyć z kopyta, musi dowartościować Anię. W rozmowie z załogą zwróciła uwagę, iż "mają smak", ale brakuje im odwagi. Aby zmotywować całą ekipę wprowadziła do lokalu kilka zmian, w tym zmianę nazwy na "Pyszny zajazd", a do menu trafiły wędzone pstrągi zanurzone w galarecie na bazie głów z karpia oraz pstrąga, a także barszcz ukraiński i faworki z karpia.
Do tego musimy się zastanowić, ale chyba kopytka z dyni, ale placki ziemniaczane macie genialne, więc może też placek ziemniaczany można wykorzystać w drugim daniu- zastanawiała się Magda Gessler.
Czym doprawić barszcz ukraiński?
Aby barszcz ukraiński wyszedł idealnie – jego przygotowaniem zajęła się sama Magda Gessler. Restauratorka zwróciła uwagę, że do wzmocnienia smaku zupy przyczyni się pulpa ze świeżych pomidorów. Barszcz należy też w odpowiedni sposób doprawić - solą, cukrem i octem. Buraki trzeba zetrzeć na najcieńszej tarce.
Do barszczu na skróty ukraińskiego ścieramy buraki, żeby dodać jeszcze większego smaku buraczanego, którego mi brak, bo te buraki są słabe i również intensywności koloru- tłumaczyła Magda Gessler.
Cel osiągnięty
Jeżeli barszczowi wciąż brakuje głębi, prowadząca program "Kuchenne rewolucje" radzi dodać do zupy jeszcze jednego, bardzo cienko startego, bardzo czerwonego buraka.
Kolor zaczyna być po prostu zaje****y, a smak jeszcze lepszy- podsumowała Magda Gessler.
Proces przygotowywania barszczu ukraińskiego przez Magdę Gessler można podejrzeć w powyższym fragmencie wideo.
Powtórki programu "Kuchenne rewolucje" na antenie TVN Style można oglądać od poniedziałku do piątku o 13:40, 14:40 i 19:50.
Zobacz także:
- Rikszą przez Japonię. Znamy kulisy ciężkiej pracy rikszarza
- Nadpobudliwość u psa – jak sobie radzić? "To jest wyjście naprzeciw jej naturalnym oczekiwaniom"
- Jak żyć w bardziej przyjazny dla środowiska sposób, czyli zakupy w sklepie zero waste
Autor: Martyna Wielkopolan