Zmiany, jakie restauratorka postanowiła wprowadzić do lokalu Magdy, miały również zajść w samym zespole, który do momentu rewolucji urządzał sobie awantury o drobnostki. Prowadząca program "Kuchenne rewolucje" podkreśliła, że od tej pory "na błękitnym niebie zrobi się radośnie". Nowa nazwa restauracji miała brzmieć "Latające smaki", a w menu zagościły dania uwielbiane przez Polaków, takie jak tatar, flaki, gołąbki, pizza czy naleśniki.
Do tych naleśników jest farsz jak na sernik, ale dosmaczony prażonymi migdałami ze skórką pomarańczową- tłumaczyła Magda Gessler.
Sekretny składnik sosu do gołąbków
Apetyty gości w lokalu "Latające smaki" miały zostać zaspokojone między innymi pysznymi gołąbkami. Wisienkę na torcie miał stanowić specjalnie przygotowany do nich przez Magdę Gessler sos. Prowadząca program "Kuchenne rewolucje" wskazała, iż wykorzystuje do niego wodę z parzenia kapusty na gołąbki.
Oczywiście ta woda musi być doprawiona liściem laurowym, zielem angielskim, solą i cukrem, odrobiną pieprzu- podkreśliła restauratorka.
Ostatni etap pracy nad gołąbkami
Przygotowane według przepisu Magdy Gessler gołąbki miały pomóc poczuć siódme niebo gościom "Latających smaków". Przed podaniem - danie należało jeszcze poddusić oraz zapiec w piecu. Zarówno gołąbki, jak i sos wzbudziły podziw właścicielki lokalu.
To ma tyle aromatu, tak strasznie dużo ma wszystkiego- zachwycała się Magda.
Proces przygotowywania sosu do gołąbków przez Magdę Gessler można podejrzeć w powyższym fragmencie wideo.
Powtórki programu "Kuchenne rewolucje" na antenie TVN Style można oglądać od poniedziałku do piątku o 13:10, 14:10 i 19:50.
Zobacz także:
- Ten przysmak uwielbiają wszyscy. Poznaj kreatywne sposoby podawania ziemniaków na imprezach
- Wakacyjne porządki w pokojach dzieci? Uwaga, to może być pole minowe! Sprawdź rady Agnieszki Witkowskiej
- Ekspertka hotelarstwa, przedsiębiorczyni, prawniczka. Kim jest Marta Klepka?
Autor: Martyna Wielkopolan