Już wszystko jasne! Najchętniej oglądany kobiecy kanał tematyczny w Polsce, TVN Style, ujawnił jesienną ramówkę. Zobaczcie, jakie polskie nowości się w niej znalazły!
W pierwszym odcinku z Tajlandii na prowincji na południu kraju Pascala ugoszczono… wężem. Poniższy przepis jest inspirowany tamtym daniem, ale zawiera autorskie poprawki i… bardziej dostępny składnik!
Skrzypłocz mimo swojego “kosmicznego” wyglądu jest stworzeniem nieszkodliwym – a wręcz może ratować życie!
Tylko tak określić można to, co przydarzyło się Pascalowi na południu Wietnamu. Ale po kolei...
Składniki w Lahp z gotowanym lub surowym mięsem są bardzo zmienne, co odzwierciedla cechy laotańskiej kuchni - ta zmienia się w zależności od tego, co jest w danej chwili dostępne w lesie, strumieniu czy ogrodzie.
W tajskim menu znajdują się jadalne owady. Sprawdź jakie!
Wydaje Ci się, że o kuchni tajskiej wiesz sporo? A może to tylko stereotypy? Oto te najbardziej rozpowszechnione w Polsce:
Obiad z węża, łowienie małży z deski surfingowej oraz krabowe curry. Tak zaczyna się kulinarna podróż Pascala po rajskiej Tajlandii.
Kulinarne reality show „Smakuj świat z Pascalem” to program dla tych, którzy uwielbiają gotować i kochają smakować… świat. Pascal wraca na antenę w wielkim stylu!
O swoim nowym programie, korzeniach i kuchni Pascal Brodnicki, prowadzący program "Smakuj świat z Pascalem" opowiedział w "Gali".
Krew, podroby, sos rybny - i to wszystko na surowo! Spróbowalibyście? Pascal spróbował!
W mieście, w którym jest trzy razy więcej motocykli niż mieszkańców, ruch uliczny można określić tylko trzema wyrazami: jazda bez trzymanki!
Już wkrótce nowy program Pascala Brodnickiego! Znany kucharz pokaże zupełnie nowe oblicze i znajdzie się w niecodziennych sytuacjach. Już nikt nie powie o nim, że jest francuskim pieskiem!
Pascal obiecywał, że będzie gorąco! Ale kto spodziewał się, że aż tak?!
Niewielu z was wie, że Pascal jako mały chłopiec nie chciał być kucharzem, a… cukiernikiem. Kto by pomyślał, że jego marzenie spełni się w Wietnamie!
Kuchnia wietnamska, szczególnie na północy, ma swoje ciemne strony... Jednym z takich „kuchennych tabu” jest zwyczaj jedzenia psów.
W wielu krajach Azji – mięso i krew węża uważa się za zdrowy przysmak. W okolicach Chiang Mai w Tajlandii, Pascal został zaproszony na nietypowy obiad.
W południowym Wietnamie Pascal miał przyjemność spróbować ślimaka ważącego 3 kg!
Pascal Brodnicki wziął udział w projekcie "s.o.s. DLA ŚWIATA".