Wspólnie z z bohaterką "Jestem z Polski" odwiedziliśmy zaprzyjaźnioną rzemieślniczkę Jessicę, która tworzy biżuterię z... zębów rekina. Wśród jej dzieł można znaleźć między innymi pierścionki oraz bransoletki. Specjalnie dla córki Zuzi, Jessica zgodziła się przygotować wyjątkowy naszyjnik. Jego stworzenie zajęło kobiecie około 15-20 minut. Rzemieślniczka przyznała, że do założenia własnego biznesu zainspirowały ją znajdowane na plaży zęby rekina.
Pewnego dnia znalazłam dwie sztuki, które idealnie do siebie pasowały. Postanowiłam zrobić z nich dla siebie kolczyki- opowiadała Jessica Baker.
Zalety prowadzenia biznesu w Stanach Zjednoczonych
Pierwsze kolczyki stworzone przez Jessicę spotkały się z dużym uznaniem jej znajomych, którzy zaczęli prosić kobietę o wykonanie dla nich podobnych. W ten sposób rzemieślniczka zdobyła pierwszych klientów. Bohaterka "Jestem z Polski" Zuzia zwróciła uwagę, iż założenie biznesu w Stanach Zjednoczonych to nic trudnego.
Biurokracja jest tutaj szalenie łatwa w porównaniu do Polski. Prowadzenie biznesu również, ponieważ nie mamy takich opłat - odpowiednika ZUS-u- tłumaczyła Zuzia.
Kto może nosić biżuterię z zębów rekina?
Klientkami Jessici Baker są głównie kobiety z Florydy. Rzemieślniczka opisała ich styl zarówno jako elegancki, jak również swobodny. Podkreśliła, że biżuteria, którą tworzy, pasuje jednocześnie do szykownych oraz codziennych stylizacji. Większość jej klientek stawia jednak na wygodę.
Wygoda jest kluczowa. Florydzkie upały potrafią dać się we znaki. Większość z nas mieszka blisko plaży, w otoczeniu morskiej bryzy, piasku i słońca. Nic dziwnego, że stawiamy na lekki, luźny styl życia- podkreśliła Jessica Baker.
Gotowy naszyjnik, a także ceny biżuterii z zębów rekina, można podejrzeć w powyższym fragmencie wideo. Całą wycieczkę po niezwykłym Atlantic Beach w towarzystwie Zuzi warto natomiast przeżyć, oglądając odcinek "Jestem z Polski" z jej udziałem - w powtórkach na antenie TVN Style lub w Playerze.
19. odcinek 15. sezonu programu "Jestem z Polski" na antenie TVN Style można jeszcze obejrzeć:
- we wtorek 27 maja, 21:50
- w piątek 30 maja, 22:50
- w sobotę 31 maja, 13:40
Zobacz także:
- Magda Gessler nigdy nie serwuje pierogów w ten sposób. "O Boże, co wyście zrobili"
- Dzięki tym składnikom przygotujesz pyszny tatar. Co dodaje do niego Magda Gessler?
- Te miejsca Michał Cessanis odwiedził w "Do zobaczenia". Czego udało mu się doświadczyć?
Autor: Martyna Wielkopolan