Jednym z pomysłów restauratorki podczas tych "Kuchennych rewolucji" było wprowadzenie do menu dań charakterystycznych dla województwa podlaskiego. Choć włoska pizza nie znikała z oferty, do menu trafić miała także pizza "zambrowska" - z sosem łączącym odsączone pomidory z puszki z pieczoną papryką oraz lokalnymi wędlinami i kiełbasą.
Pojawią tu się twarze Włoszek najbardziej popularnych, najpiękniejszych, najbardziej seksownych z lat 60. (...) Będą uważnie obserwować Wasze poczynania i jak będziesz robił taką pizzę, co nie stoi, to Claudia Cardinale kopnie Cię w d**ę- podkreśliła Magda Gessler.
Jak nie podawać pierogów?
W nowym menu restauracji w Zambrowie, zaproponowanym przez Magdę Gessler, specjalnością miały być pierogi z lokalną kiełbasą oraz ziemniakami. Choć samo danie wyszło smakowicie, prowadząca program "Kuchenne rewolucje" oburzyła się sposobem podania pierogów, które pracownicy lokalu ułożyli na talerzu jeden na drugim.
O Boże, co wyście zrobili? Boże. Nie kładzie się pieroga na pierogu, bo się lepią- zwróciła uwagę Magda Gessler.
Z jakimi dodatkami jeść pierogi?
Po odlepieniu pierogów z wykorzystaniem masła klarowanego, Magda Gessler poprosiła pracowników restauracji o podanie dodatków. Gotowe danie udekorowała śmietaną. Kompozycję wzmocniły także szczypiorek oraz jadalne kwiaty.
O, proszę, tak ma to wyglądać mniej więcej- wskazała prowadząca program "Kuchenne rewolucje".
Proces dekorowania pierogów przez Magdę Gessler wraz z efektem końcowym można podejrzeć w powyższym fragmencie wideo.
Powtórki programu "Kuchenne rewolucje" na antenie TVN Style można oglądać od poniedziałku do piątku o 13:35, 14:40 i 19:50.
Zobacz także:
- Te miejsca Michał Cessanis odwiedził w "Do zobaczenia". Czego udało mu się doświadczyć?
- Twój pies "kradnie" jedzenie ze stołu? Wiemy, jak to zmienić
- W jaki sposób relaksują się kobiety na Okinawie? "Najlepsze, co może być"
Autor: Martyna Wielkopolan