Z upadającymi restauracjami Magda Gessler potrafi czynić cuda. W przypadku lokalu w Gdyni pomysłem restauratorki było powiązanie go z kulturą filmową miasta. Właścicielom zaproponowała stworzenie restauracji z ulubionymi daniami niektórych aktorów oraz aktorek.
Też będzie dekoracja związana z kinem. Także fajnie będzie coś zjeść, myśląc, że to jadł na przykład Cybulski- mówiła prowadząca program "Kuchenne rewolucje".
Co potrzeba do dobrego tatara?
W odświeżonym menu restauracji w Gdyni miały znaleźć się między innymi sałatka Kaliny Jędrusik z kaszy perłowej, kopytka z cielęciną, zupa oraz tatar. Podczas przygotowywania ostatniego z wymienionych dań, Magda Gessler podkreśliła, iż jego podstawową przyprawą jest dobry, młotkowany pieprz. Restauratorka zdradziła też sekret dobrego tatara.
Tatar, żeby był dobry, musi być dobrze posiekany, musi to być mięso bardzo świeże, musi być super glancowany i to jest cała tajemnica tatara- wyjaśniła Magda Gessler.
Co Magda Gessler dodaje do tatara?
Mięso na tatar prowadząca program "Kuchenne rewolucje" porównała do masy na ciasto drożdżowe. Danie wymagało też zaostrzenia. Do tatara Magda Gessler dodała żółtko, ogórka kiszonego, grzybki, cebulkę oraz musztardę sarepską.
Ona jest najłagodniejsza i najmniej nam mąci smak tatara, ale dodaje mu ostrości- podkreśliła restauratorka.
Proces przygotowywania tatara można podejrzeć w powyższym fragmencie wideo.
Powtórki programu "Kuchenne rewolucje" na antenie TVN Style można oglądać od poniedziałku do piątku o 13:35, 14:40 i 19:50.
Zobacz także:
- Te miejsca Michał Cessanis odwiedził w "Do zobaczenia". Czego udało mu się doświadczyć?
- Twój pies "kradnie" jedzenie ze stołu? Wiemy, jak to zmienić
- W jaki sposób relaksują się kobiety na Okinawie? "Najlepsze, co może być"
Autor: Martyna Wielkopolan