Co oprócz kiełbasy na grilla? Poznaj pomysły bohaterów programów TVN Style

Pomysły na grilla z TVN Style
Pomysły na grilla z programów TVN Style

Weekend majowy to dla wielu Polek i Polaków okazja do rozpalenia grilla. Na większości rusztów nie może zabraknąć kiełbasy, ale co oprócz niej udoskonali taki posiłek? Bohaterowie programów TVN Style mają kilka inspirujących propozycji.

O zdrowym grillowaniu w programie "Co słychać?" wypowiedział się znany z "MasterChefa" oraz "Dzień Dobry TVN" kucharz Szymon Czerwiński. Doradził, aby za każdym razem podczas robienia grilla - wybierać najwyższej jakości mięsa oraz przemycać na niego dużo warzyw.

Dlaczego? Bo tak będzie po prostu zdrowiej
- podkreślił Szymon Czerwiński.

Jak długo grillować stek?

Szymon Czerwiński podzielił się też z widzami pomysłem na przyrządzenie grillowanego steka. Zwrócił uwagę, że wystarczająco, aby mięso, które waży około 200 gramów, leżało na grillu przez około 5 minut z każdej strony, żeby osiągnąć średni stopień wysmażenia.

Do tego trochę warzyw i mamy świetne danie z niską zawartością tłuszczu
- skomentował Karol Cichoń, reporter "Co słychać?".

Z czego najlepiej zrobić szaszłyki na grilla?

O innych rodzajach mięsa na grilla w najnowszym sezonie programu "Jestem z Polski" opowiedziała Ania z włoskiego miasteczka Torino di Sangro. Jako doskonałe do grillowania wskazała arrosticini - specjalne szaszłyczki z Abruzji o niewielkich rozmiarach, zwykle z mięsa baraniego lub jagnięciny. O szaszłykach na grilla opowiedziała także Aleksandra, mieszkająca w Wilnie.

Zazwyczaj robimy je z wieprzowiny. Czasami używamy też kurczaka, ale nie jest aż tak popularny
- wyjaśnił partner Oli.

Więcej grillowych pomysłów można podejrzeć w powyższym materiale wideo.

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości