Dbanie o szczegóły kluczem do sukcesu. Magda Gessler o wyrazistej zupie grzybowej i kanapkach z burakiem

Kuchenne rewolucje: Magda Gessler w Konstantynowie Łódzkim
Kuchenne rewolucje: Zupa grzybowa Magdy Gessler
Szereg dramatycznych wydarzeń w życiu Agnieszki zmusił właścicielkę chętnie odwiedzanej restauracji "Zakątek smaku" w Konstantynowie Łódzkim do zamknięcia lokalu na ponad rok. Po ponownym otwarciu restauracja nie odzyskała dawnej popularności. Zdesperowana kobieta zwróciła się o pomoc do Magdy Gessler.

Pomysłem restauratorki na uratowanie "Zakątka smaku" było przekształcenie lokalu w starą karczmę ze stołem pełnym lokalnych warzyw, zdjęciami pól oraz lasów, a także prostymi daniami w menu. Specjalnościami restauracji miały być zupa grzybowa, kanapki z burakiem, jak również gulasz z grzybami i świeżymi pomidorami. Lokal zyskał też nową nazwę – oberża "Dawno, dawno temu...".

A teraz zabieram jedną z Was, a ja będę Was prosiła, żebyście trochę podszykowały jutrzejszą kolację, próbować zrobić kopytka z dyni
- podsumowała Magda Gessler.

Co dodać do zupy grzybowej, żeby była pyszna?

Kontrolując postępy prac w kuchni "Dawno, dawno temu..." Magda Gessler zwróciła uwagę, iż w przygotowywanej zupie – grzybów jest tyle, co kot napłakał. Dodała, że do grzybowej doskonale nadaje się rozmaryn. Wywar prowadząca program "Kuchenne rewolucje" uzupełniła też grubą wiązką koperku. Podkreśliła również, iż suszone grzyby dają więcej smaku niż świeże.

Ja lubię grzybową grzybową. Bez zabielania jej mąką, tylko czysta śmietanka, smak grzybów. Grzyby to woda, więc po co dodawać dużo wody?
- tłumaczyła Magda Gessler.

Kolorowe kanapki według Magdy Gessler

W oberży "Dawno, dawno temu..." Magda Gessler równolegle zajęła się przygotowaniem promocyjnych kanapek z pastą z twarożku i buraków, podawanych z sałatką jarzynową. Restauratorka zwróciła uwagę, iż na przygotowanym przez załogę chlebie było zdecydowanie za mało masła. Masa pracy oraz uwagi prowadzącej program "Kuchenne rewolucje" zestresowały siostrę właścicielki lokalu – Anetę.

Emocje, stres, za dużo się działo. Strach, że nie zdążymy, że się nie uda
- podkreśliła kobieta.

Proces przygotowywania zupy grzybowej oraz kanapek przez Magdę Gessler można podejrzeć w powyższym fragmencie wideo.

Powtórki programu "Kuchenne rewolucje" na antenie TVN Style można oglądać od poniedziałku do piątku o 13:40, 14:40 i 19:50.

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości