Aby wprowadzić satysfakcjonujące zmiany do restauracji Roberta, prowadząca program "Kuchenne rewolucje" postawiła miejscu nowy cel, czyli zbieranie przy stołach ludzi, którzy będą się tam dobrze czuli. Symbolem ich jednoczenia się miała być waza, a nowa nazwa lokalu brzmieć "Bistro Kolorowe Wazy". W odświeżonym menu zagościć miały zupy, fasolka po bretońsku, śledź z ziemniakami w mundurkach, a także kotlety mielone z prawdziwkami i żółtym serem.
Cały kolor jest zmieniony na ciemnoszary, ciepły, mysi i do tego dołożone będą bardzo kolorowe dodatki, na przykład stemple z waz- podkreśliła restauratorka.
Jak zrobić sos do śledzia?
Zespół lokalu "Bistro Kolorowe Wazy" pozytywnie zareagował na zmiany wprowadzone przez Magdę Gessler. Kiedy rewolucja dodarła do kuchni, restauratorka postanowiła pokazać ekipie, jak przygotować idealny sos do śledzi. Jako pierwsze w ruch poszły śmietana oraz ocet.
Zagęszczamy ją octem. Musi być spokojnie kwaśna, żeby ona pasowała do śledzia- tłumaczyła prowadząca program "Kuchenne rewolucje".
Wyjątkowe dodatki do sosu do śledzi
Do połączenia śmietany z octem Magda Gessler dorzuciła cebulę oraz... jabłko. Zwróciła uwagę, iż pod wpływem octu owoc zjaśnieje i będzie doskonale pasował do śledzia. Na koniec do sosu trafiła też musztarda. Przed polaniem ryby sosem, prowadząca program "Kuchenne rewolucje" polała ją miodem.
W misce robi się magia, rewelacyjny sos, gdzieś tutaj w ogóle połączenie petarda, śledź po prostu palce lizać- cieszył się właściciel lokalu Robert.
Proces przygotowywania sosu do śledzi przez Magdę Gessler można podejrzeć w powyższym fragmencie wideo.
Powtórki programu "Kuchenne rewolucje" na antenie TVN Style można oglądać od poniedziałku do piątku o 13:10, 14:10 i 19:50.
Zobacz także:
- Co zjeść podczas urlopu w różnych krajach? Sprawdź rekomendacje bohaterek "Jestem z Polski"
- Ekspertka hotelarstwa, przedsiębiorczyni, prawniczka. Kim jest Marta Klepka?
- "Babski biznes" w TVN Style. Kto poprowadzi nowy program? "Od lat wspiera kobiety w rozwoju"
Autor: Martyna Wielkopolan