Po przyjeździe do lokalu, umiejętności kulinarne pracowników restauracji "Ukradli talerze" Magda Gessler określiła... tragicznymi. Restauratorka zwróciła też uwagę na ich brak koordynacji oraz organizacji w kuchni. Wprowadzając zmiany, prowadząca program "Kuchenne rewolucje" zaproponowała nową nazwę dla lokalu – "Kantyna Do Stołu Marsz", a całość miała być utrzymana w tematyce militarnej. Dodała, iż pracownicy powinni wprowadzić do swojego menu dania przygotowywane na maśle, a także pasztetową z ogórkiem kiszonym, zupę krem z porów oraz bigos.
Do tego będzie dziczyzna na prawdziwej wędzonce, na śliwkach wędzonych, na grzybach. Podany będzie w chlebie- podsumowała Magda Gessler.
Bigos Magdy Gessler – składniki
Zgodnie z zaleceniami restauratorki, bigos w kuchni "Kantyny Do Stołu Marsz" gotował się od samego rana. Magda Gessler wyjaśniła pracownikom, iż cały proces rozpoczyna się od kapusty z surowym mięsem – łopatką i podgardlem. W następnej kolejności do garnka trafiły dziczyzna, kiełbasa, grzyby oraz śliwki wędzone.
Nic się nie marnuje. Tą kapustę dokładam do bigosu, całe mięso z tego do bigosu- wymieniała prowadząca program "Kuchenne rewolucje".
Czym wzmocnić smak bigosu?
Do bigosu trafiły także resztki mięsa z kości, na których wcześniej w "Kantynie Do Stołu Marsz" gotował się wywar na zupę. Magda Gessler zwróciła uwagę, iż dzięki resztkom danie będzie jeszcze smaczniejsze. Aromat wzmocniły przyprawy: pieprz oraz jałowiec.
Zaje****e to jest. Brawo Panowie- pochwaliła restauratorka.
Proces przygotowywania bigosu przez Magdę Gessler można podejrzeć w powyższym fragmencie wideo.
Powtórki programu "Kuchenne rewolucje" na antenie TVN Style można oglądać od poniedziałku do piątku o 13:10, 14:10 i 19:50.
Zobacz także:
- Zaskakujące zagraniczne zwyczaje i przesądy. O czym opowiadały bohaterki 15. serii "Jestem z Polski"?
- Twój pies nie chce wychodzić na spacer? Behawiorysta zwierząt wyjaśnia. "Olbrzymie braki w socjalizacji"
- Z jakim wyprzedzeniem szukać sukni ślubnej? Piotr Sałata opowiedział o przymiarkach
Autor: Martyna Wielkopolan