W 5. odcinku 3 sezonu programu "Sztuki mięsa" w TVN Style Tomek Jakubiak zajął się tematem mięsa i ziół. Przygotował szynkę parmeńską zapiekaną z mozzarellą oraz sosem pesto. To danie podał ze smażonymi pieczarkami.
W 4. odcinku 3. sezonu "Sztuki mięsa" Tomasz Jakubiak pokazał przepis na grillowane organki cielęce, podane z konfiturą agrestową i plackami ziemniaczano-kapuścianymi. Zobacz, jak zrobić to danie!
Żeberka wołowe nie są trudne do przygotowania, a mogą być smaczniejsze niż wieprzowe. Zwłaszcza w połączeniu z pastą z pieczonego bakłażana. Zobacz prosty przepis Tomasza Jakubiaka z 4. odcinka programu "Sztuka mięsa".
Golonka nie musi być tłusta. W 3. odcinku "Sztuki mięsa" Tomasz Jakubiak pokazał przepis na soczystą, ale nietłustą golonkę z indyka. Mięso zostało przygotowane metodą konfitowania, czyli duszenia w tłuszczu.
W 1. odcinku 3. sezonu "Sztuki mięsa" Tomasz Jakubiak pokazał przepis na gotowa i podsmażone golonki chrzanowe podane z chrupiącym chlebem musztardowym.
W 1. odcinku 3. sezonu programu "Sztuka mięsa" Tomasz Jakubiak zaprezentował przepis na schab w lżejszej wersji - smażony bez tłuszczu i podany w sosie jabłkowo-musztardowym z dodatkiem cytrynowej fasolki szparagowej. Zobacz przepis!